Meniu

vineri, 17 februarie 2017

Cheile Turzii

Cheile Turzii alcătuiesc o arie protejată de interes național încadrată în categoria a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic, floristic, faunistic și peisagistic). Cheile se află în județul Cluj, de-a lungul văii Hășdate, la o distanță de 6 km vest de Turda.

Imagine panoramică asupra ariei protejate

Cheile Turzii oferă un peisaj de o frumusețe rară, cu stâncării înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, arcade și grohotișuri; fenomene carstice rezultate în urma mai multor procese de eroziune (îngheț-dezgheț, vânt, spălare, șiroire) desfășurate de-a lungul timpului.

Râul Hășdate la ieșirea din chei

Aria naturală desemnată în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice; adăpostește o gamă variată de plante rare (tisă, scoruș, jugastru, cârcel, omag galben, garofiță albă, piciorul cocoșului, șogârț de baltă, usturoi sălbatic, ceapa ciorii) și asigură condiții prielnice de viețuire mai multor specii de animale (mistreț, vulpe roșcată, jder de piatră, nevăstuică, dihor, pisică sălbatică, acvilă de stâncă, fluturaș de stâncă; precum și specii de lilieci, fluturi și pești).


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *