Meniu

luni, 10 aprilie 2017

Biserica de lemn din Buzești

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Buzești se află în localitatea omonimă din județul Maramureș, sat ce aparține comunei Fărcașa. Aceasta datează din anul 1799.

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Buzești, Maramureș

Edificiul arhitectural este construit în formă dreptunghiulară, cu pridvor, pronaos, naos și altar; planimetrie comună bisericilor din Transilvania acelor vremuri. Biserica este făcută integral din lemn, cu evidente combinații de elemente baroce și sculpturi. Pictura interioară reprezintă scene din Biblie realizate direct pe lemn iar în unele locuri, la întretăierea bârnelor, pe fâșii de pânză. Biserica impresionează prin turnul masiv întrerupt de un foișor deschis susținut de 16 arcade, câte patru pe fiecare latură. Coiful octogonal are patru turnulețe, fiecare turnuleț având la rândul sau câte un foișor. Acoperișul de șindrilă este făcut în două poale, cu a doua de mici dimensiuni și la mare distanță de prima treaptă. Deasupra ușii de intrare se află un semicoif care protejează o pictură ce reprezintă Roata Vieții, simbolul sugestiv al destinului omenesc. Lăcaşul de închinare se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *