Meniu

marți, 4 aprilie 2017

Biserica de lemn din Sântă Măria

Biserica de lemn din Sântă Măria se află în localitatea omonimă din județul Sălaj, sat ce aparține comunei Sânmihaiu Almașului. Aceasta datează de la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biserica de lemn din Sântă Măria, județul Sălaj

Micul lăcaș de rugăciune a fost construit în anul 1857, așa cum arată o inscripție de pe ușorul drept al ancadramentului ușii de la intrare. Edificiul arhitectural a fost ridicat pe o fundație de piatră, cu pronaos, naos și altar. Absida altarului este decroșată, poligonală, cu cinci laturi. Biserica este tencuită în exterior. Pictura pe pânză din interior a fost realizată între anii 1999-2001 de către zugravul Pavel Dumitru din Oradea, până la acea dată biserica nu a fost pictată niciodată. Deși reprezentativă pentru mijloc de secol 19, biserica de lemn din satul Sântă Măria nu se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *