Meniu

duminică, 16 aprilie 2017

Biserica de piatră „Cuvioasa Paraschiva” din Cetățele

Biserica de piatră „Cuvioasa Paraschiva” din Cetățele se află în localitatea omonimă din județul Maramureș, sat ce aparține comunei Șișești. Biserica a fost construită la sfârșitul secolului XVIII.

Biserica de piatră „Cuvioasa Paraschiva” din Cetățele, Maramureș

Bijuteria arhitecturală prezintă două tipuri distincte de structuri: corpul propriu-zis al bisericii realizat din zidărie și turnul înălțat după tipicul constructiv al turnurilor clopotniță de la bisericile de lemn maramureșene. Acoperișul cu învelitoare din șindrilă este făcut în două poale, cu a doua de mici dimensiuni și distanțată de prima. Biserica impresionează prin turnul masiv întrerupt de un foișor deschis susținut de 16 arcade, câte patru pe fiecare latură. Coiful are la bază patru turnulețe, fiecare turnuleț având la rândul sau câte un foișor. Iconostasul realizat din lemn de tei, sculptat, traforat și pictat, este opera meșterului Ștefan Zugravul. Lăcașul de rugăciune datează din 1794 și se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *