Meniu

vineri, 28 aprilie 2017

Mănăstirea Turnu

Mănăstirea Turnu se află pe teritoriul satului Păușa, localitate aparținătoare stațiunii Călimănești din județul Vâlcea. Aceasta este așezată pe malul stâng al râului Olt, în apropierea mănăstirii Cozia.

Mănăstire Turnu, județul Vâlcea

Complexul arhitectural include biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” ridicată în 1675, ctitorie a mitropolitului Varlaam şi negustorului Ene din Piteşti; biserica „Schimbarea la Față” construită între anii 1897-1901, ctitorie a episcopului Gherasim Timuş al Argeşului, realizată după planurile arhitectului polonez Anton Grogorievici Lapinski; chiliile rupestre ale pustnicilor Daniil și Misail (1883); clopotnița și clădirile anexe ridicate în secolul XIX. Denumirea așezământului monahal este dată de la un turn construit de legiunile romane în secolul al II-lea, turn aflat pe stânca "Piscul lui Teofil". Ansamblul mănăstirii Turnu este inclus pe lista monumentelor istorice din România începând cu anul 2015.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *