Meniu

sâmbătă, 6 mai 2017

Biserica de piatră „Sf. Nicolae” din Pietreni

Biserica „Sfântul Nicolae” a fostului schit „De sub Piatră” se află în localitatea Pietreni din județul Vâlcea, sat ce aparține comunei Costești. Aceasta datează de la începutul secolului XVIII.

Biserica „Sf. Nicolae” a fostului schit „De sub Piatră” din Pietreni, județul Vâlcea,

Lăcașul de rugăciune a fost ridicată între anii 1700 - 1701, de egumenul Ştefan al mănăstirii Bistriţa. La zidirea bisericii au mai contribuit: ieromonahii Ştefan, Theodosie, Epifanie, Nicodim, Iosif, Ghiorghie, Varlaam şi monahii Dionisie, Pahomie, Silvestru, Păisăie şi Ioasahu. Biserica este construită în plan dreptunghiular, fără turle și absida altarului trilobată. Pridvorul, deschis, este sprijinit pe șase coloane rotunde și două adosate (rezemate), unite în semicerc. Zidurile groase sunt înconjurate la exterior de un brâu rotunjit încadrat de câte un rând de dinţi de ferestrău, brâu ce ocolește pe latura de vest icoana de hram a bisericii, ce îl reprezintă pe „Sfântului Nicolae”. Edificiul arhitectural se află pe noua listă a monumentelor istorice din România, cod: VL-II-m-B-09874.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *