Meniu

luni, 8 mai 2017

Biserica „Sf. Nicolae” din Măldărești

Biserica de piatră „Sf. Nicolae” din Măldărești a fost ridicată la sfârșitul secolului XVIII. Aceasta se află în județul Vâlcea, la poalele nord-estice ale Măgurii Slătioarei și este ctitoria jupânului pitar Gheorghe Măldărescu, a fiului său Constantin Măldărescu și a soției acestuia, Eva.

Biserica „Sf. Nicolae” , „Sf. Gheorghe”, „Sf. Voievozi” din Măldărești, județul Vâlcea.

Lăcașul de rugăciune a fost construit între anii 1774-1790 după un plan dreptunghiular, cu absida altarului poligonală și două turle. Primul turn (cel al clopotniței) este hexagonal iar cel de-al II-lea (al pantacratorului), ridicat deasupra naosului, este octogonal. Pridvorul bisericii este deschis și are zece coloane rotunde cu arcade în arc frânt. Edificiul arhitectural are triplu hram: „Sf. Nicolae” , „Sf. Gheorghe” și „Sf. Voievozi” și se află pe lista monumentelor istorice din județul Vâlcea, ca parte integrantă a patrimoniul cultural românesc.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *