Meniu

miercuri, 17 mai 2017

Biserica „Sf. Nicolae“ din Slătioarele

Biserica „Sfântul Nicolae“ a fostei mănăstiri Slătioarele se află în localitatea omonimă din județul Vâlcea, sat aparținător orașului Ocnele Mari. Aceasta datează din secolul XVI și este ctitoria doamnei Ecaterina Salvaresso, soţia voievodului Alexandru al II-lea, domn al Țării Românești între anii 1568 - 1577. Astăzi, din mănăstire a mai rămas doar biserica.

Biserica „Sfântul Nicolae“ a fostei mănăstiri Slătioarele

Lăcașul de rugăciune a fost ridicat între anii 1568-1577, în formă de corabie, cu absida altarului poligonală și pridvorul sprijinit pe stâlpi masivi de zidărie, uniți în partea superioară prin arcuri rotunde. Paramentul (partea exterioară a clădirii) este împărţit în trei registre; cel median fiind bogat ornamentat prin şiruri de cărămidă şi tencuială. Între 1643 și 1644, mănăstirea a fost refăcută de Elina Năsturel Herescu, soția lui Matei Basarab (domnitorul Țării Românești între 1632 și 1654). Edificiul arhitectural se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *