Meniu

duminică, 28 mai 2017

Biserica „Sf. Nicolae” - Domnesc

Biserica Domnească ”Sfântul Nicolae” din Curtea de Argeș este cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească și una din cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medievale. Aceasta datează din secolul XIV și este ctitoria fondatorul Țării Românești, Basarab I.

Biserica Domnească ”Sfântul Nicolae” din Curtea de Argeș

Edificiul arhitectural a fost ridicat după un plan în ”cruce greacă înscrisă” (încheiată cu trei abside la răsărit), cu pronaos dreptunghiular de dimensiuni reduse și boltit, naos pătrat cu boltirea susținută de patru stâlpi deasupra cărora se înalță turla și cu altar a cărui absidă centrală mare este încadrată de două absidiole. Picturile murale interioare (cu fresce din vremea domnitorilor Vlaicu Vodă și Radu I) au fost realizate între anii 1364-1369. Zidăria exterioară, mozaicată, este lucrată din rânduri de piatră de râu în alternanță cu rânduri de cărămidă. Lăcașul de rugăciune este inclus în noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *