Meniu

vineri, 5 mai 2017

Biserica „Sfinții Îngeri” din Romanii de Jos

Biserica „Sfinții Îngeri” din Romanii de Jos se află (la poalele Munților Căpățânii) în localitatea omonimă din județul Vâlcea, sat ce aparține orașului Horezu. Aceasta datează din anul 1700.

Biserica „Sfinții Îngeri” din Romanii de Jos, Horezu

Biserica brâncovenească este ctitoria Arhimandritului Ioan, posibil stareț al Mănăstirii Hurezi. Un element de unicitate arhitecturală a lăcașului de rugăciune este pridvorul oval deschis. Cei opt stâlpi de lemn ai pridvorului sprijină prelungirea acoperișului în deschizătura căruia se află un clopot. Biserica, văruită în alb, este înconjurată de un brâu colorat și nu are turlă. Două coloane groase aflate între pronaos și naos, sprijină bolta. Câteva mici ferestre dau voie luminii să pătrundă în naos. Pictura interioară, bine conservată, datează din anul 1757 și este atribuită părintelui stareț Dionisie Bălăcescu. Lăcașul de cult se află pe noua listă a monumentelor istorice, cod: VL-II-m-B-09897.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *