Meniu

sâmbătă, 20 mai 2017

Mănăstirea Nămăești

Mănăstirea Nămăești este un schit rupestru aflat în satul omonim din județul Argeș, localitate în componența comunei Valea Mare-Pravăț. Datorită faptului că până în prezent nu a fost găsită o pisanie, data întemeierii acestui așezământ rămâne necunoscută.

Biserica rupestră „Izvorul Tămăduirii” a mănăstirii Nămăiești

Biserica mănăstirii cu hramul „Izvorul Tămăduirii” are intrarea dinspre sud, prin pridvor, din cauza peretelui de stâncă, perete de stâncă regăsit şi în partea de nord. Pe celelalte două laturi edificiul are pereții zidiți din piatră şi cărămidă. Tavanul este și el dăltuit în stâncă. Turla, cu învelitoare de tablă, este cimentată în partea superioară iar baza este parte din stânca muntelui.

Legendele referitoare la existența acestei mănăstiri povestesc că un cioban a făcut un popas la poalele muntelui, la marginea pădurii, pe o piatră mare, rămânând cu oile aici peste noapte. Ciobanului i s-a arătat în vis Maica Domnului şi aceasta i-a spus că dacă va săpa în stâncă va găsi sfânta sa icoană. După ce a găsit-o, ciobanul a construit aici o biserică. Lăcașul de rugăciune adăpostește o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că ar fi una din cele douăsprezece icoane pictate de Sfântul Apostol Luca. Edificiul arhitectural se află pe noua listă a monumentelor istorice din județul Argeș.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *