Meniu

joi, 29 iunie 2017

Biserica Arbore

Biserica Arbore este o biserică ortodoxă construită în anul 1502 în satul Arbore din județul Suceava de către hatmanul Luca Arbore. Biserica are hramul "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul" și este inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.

Biserica  "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul" 

Lăcașul de rugăciune a fost construit din piatră brută și cărămidă (la bolți). Biserica are formă dreptunghiulară în exterior și treflată în interior, fără turle, cu acoperiș în patru ape rotunjit spre răsărit ca urmare a curburii absidei, cu pronaos, naos și altar. Sub acoperiș se află o cornișă de piatră cioplită. Absida altarului este semicirculară și decroșată față de restul construcției. Pronaosul este dreptunghiular și are la partea superioară o calotă centrală sprijinită pe un sistem de arcuri etajate. Intrarea în biserică se face de pe peretele sudic printr-un portal în stil gotic, încadrat de un chenar în arc frânt cu muluri sprijinite direct pe soclu. Biserica "Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul" din Arbore este renumită prin pictura murală în frescă, de însemnată valoare artistică, care împodobește atât interiorul, cât și exteriorul. Pictura interioară a fost realizată în anii 1503-1504, imediat după finalizarea construcției. Din anul 1993 edificiul arhitectural face parte din patrimoniul cultural mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *