Meniu

vineri, 30 iunie 2017

Casa memorială „Ion Creangă”

Casa memorială „Ion Creangă” se află în satul Humulești, suburbie a orașului Târgu Neamț, din județul Neamț. Aici s-a născut și a copilărit povestitorul român Ion Creangă (1837-1889).

Casa memorială „Ion Creangă” din Humulești 

Clădirea este o construcție din bârne de lemn, acoperită cu șindrilă și formată din două încăperi modeste și o tindă. Intrarea scundă este adăpostită de ploaie printr-o prispă ce se întinde pe toată lungimea fațadei. Căsuța a fost locuită până în 1959 de descendenții familiei Creangă. Aceasta a fost restaurată în 1937 prin grija lui Nicolae Iorga. Astăzi casa adăpostește o valoroasă expoziție permanentă ce cuprinde documente de arhivă, scrisori, cărți poștale cu autograf, fotocopii ale manuscriselor, fotografii, lucrări de grafică și obiecte ce au aparținut familiei. Casa memorială Ion Creangă se află pe lista monumentelor istorice din județul Neamț.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *