Meniu

joi, 15 iunie 2017

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna este un așezământ monahal aflat în satul Putna din județul Suceava. Edificiul este considerat a fi unul din cele mai importante centre culturale și religioase românești. Acesta adăpostește un valoros muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult și icoane. Mănăstirea datează din secolul XV și este ctitoria lui Ștefan cel Mare.

Ansamblul mănăstirii cuprinde mai multe clădiri de patrimoniu (monumente istorice); astfel: biserica „Adormirea Maicii Domnului” (aici se află mormântul voievodului), biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, casa domnească, turnul tezaur, două corpuri de chilii, turnul-clopotniță, turnul de poartă, ruinele vechii clădiri și zidul de incintă.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” 

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată în stilul bisericilor moldovenești, cu elemente de arhitectură bizantine, gotice și renascentiste și are în componență cinci încăperi: pridvor cu două intrări, pronaos, gropniță (camera mormintelor), naos și altar. Pereții interiori sunt împodobiți cu pictură murală, de inspiraţie bizantină, realizată în 2001. Pictura originală a bisericii Mănăstirii Putna a fost distrusă în anul 1653, de către cazacii lui Timuș Hmelnițki. Pereții exteriori sunt înconjurați cu un brâu răsucit în torsadă.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *