Meniu

duminică, 9 iulie 2017

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este o mănăstire ortodoxă construită între anii 1514-1522 de meșteri necunoscuți. Între anii 1522-1677 mănăstirea a fost reședința mitropolitană a Moldovei, iar din 1991 are rol de reședință a arhiepiscopilor Sucevei și Rădăuților. Aici se află moaștele Sf. Ioan cel Nou, aduse în anul 1589 de la Biserica Mirăuți.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a mănăstirii ”Sfântul Ioan cel Nou”

Biserica mănăstirii are hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, ridicarea acesteia a fost finalizată în anul 1522 de fiul lui Bogdan, Ștefăniță Vodă (1517-1527). Aceasta, începând cu anul 1993, se află pe lista patrimoniului cultural mondial, sub egida UNESCO. Edificiul arhitectural a fost construit după un plan triconic, cu pronaos, naos și altar, susținută de 9 contraforturi. Turla se înalță deasupra naosului și are formă octogonală. Lăcașul de rugăciune a fost pictat (atât în interior cât și în exterior) în frescă în stil bizantin, de zugravi necunoscuți. Ansamblul mănăstiresc are în componență: Biserica „Sf. Gheorghe”, stăreția, turnul-clopotniță și Clisarnița (paraclis); toate înscrise pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *