Meniu

duminică, 6 august 2017

Biserica de lemn din Căzănești

Biserica de lemn „Pogorârea Sfântului Duh” se află în satul Căzănești, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara. Aceasta datează de la mijlocul primei jumătăți a secolului XVIII.

Biserica de lemn „Pogorârea Sfântului Duh” din satul Căzănești, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara

Lăcașul de cult a fost ridicat în anul 1725, după un plan dreptunghiular, cu absida decroșată, poligonală, cu trei laturi. Biserica a fost construită din bârne de stejar, pe o fundație de piatră. Interiorul este compartimentat în trei încăperi: pronaos, naos și altar. Deasupra pronaosului se înalță turnul-clopotniță, tronat de un foișor în console, acoperit de baza lărgită a unui coif înalt și zvelt, învelit în șiță de brad. Pictura interioară reprezintă scene biblice și datează din anul 1828. Aceasta este atribuită zugravilor de biserici Ioan, Fear Iosif, Fear Iovat, Fear Simu și crâsnicului Rafila Avram. Biserica de lemn din Căzănești se află pe lista monumentelor istorice din România și este considerată una dintre cele mai valoroase biserici de lemn hunedorene datorită picturii murale, stilului arhitectonic și vechimii ei.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *