Meniu

sâmbătă, 5 august 2017

Biserica de lemn din Sartăș

Biserica de lemn „Pogorârea Sfântului Duh” se află în partea nord-estică a satului Sartăș din județul Alba. Aceasta a fost înălțată în cea de-a doua jumătate a secolului XVIII.

Biserica de lemn „Pogorârea Sfântului Duh” din satul Sartăș, județul Alba

Lăcașul de rugăciune a fost ridicat, cel mai probabil înainte de 1780, după un plan dreptunghiular, cu absida decroșată, poligonală, cu cinci laturi. Bolțile ce acoperă naosul și altarul sunt semicilindrice. Deasupra pronaosului se înalță turnul-clopotniță, întrerupt de un foișor în console, acoperit de baza lărgită a unui coif zvelt. Accesul în clopotniță se face printr-o scară exterioară. Pictura murală interioară datează din anul 1780 și este atribuită zugravilor de biserici: Gheorghe sin Iacovici, Ciungar Toader și Daniil Telea; așa cum ne indică o inscripție aflată deasupra ușii dintre naos și pronaos. Edificiul arhitectural se află pe noua listă a monumentelor istorice din județul Alba.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *