Meniu

duminică, 24 septembrie 2017

Mănăstirea Cocoș

Mănăstirea Cocoş este un așezământ monahal situată în judeţul Tulcea, la o distanţă de aproximativ 6 km. de satul Niculiţel. Aceasta datează din prima jumătate a secolului XIX.

Mănăstira Cocoș, județul Tulcea

Mănăstirea a fost ridicată în anul 1833 pe dealul Cocoșului, pe un pământ cumpărat de către trei călugări români veniţi de la Mănăstirea Neamţ, Visarion, Gherontie şi Isaia. În anul 1841, cei trei călugări sunt recunoscuţi ca ctitori ai Mănăstirii Cocoş, lăcaș de rugăciune ce avea să devină centrul spiritual al românilor din Dobrogea.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Cocoș

În anul 1853, lângă vechea bisericuță construită din pământ și nuiele, se pune temelia bisericii din piatră, ambele dăinuind până în anul 1910, atunci când, nemaiputând fi consolidate acestea sunt demolate. La sfârșitul anului 1911 începe construcția bisericii mari ce va dura până în toamna anului 1913. Biserica este o construcție masivă din piatră în formă de cruce, cu un pridvor deschis sprijinit pe șase coloane masive, unul închis, pronaos, naos şi altar. Naosul se delimitează de pronaos prin doi stâlpi, câte unul pe fiecare parte. Frescă interioară a bisericii este realizată în stil neo-bizantin de către pictorul italian F. de Biasse, iar paraclisul este pictat de iconograful local, Cordas. Ansamblul arhitectural al Mănăstirii Cocoș se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *