Meniu

joi, 12 octombrie 2017

Cascada Cailor

Cascada Cailor se află pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, în Masivul Piatra Rea și este considerată a fi una dintre cele mai frumoase cascade din România.

Cascada Cailor

Apa rezultată în urma ploilor și topirii zăpezii se adună într-un circ glaciar de unde apoi se prăvălește de la o înălțime de 100 m. peste un abrupt calcaros. În cădere apa formează o spectaculoasă cascadă în trei trepte succesive (de 40 m, de 20 și din nou 40 de metri).

Masivul Piatra Rea, Munții Rodnei

Conform tradiției locale se spune că localnicii preferau Muntele Piatra Rea pentru pășunatul cailor (de primăvara până toamna târziu) datorită pajiștilor montane de bună calitate. Din când în când acest rai al cailor era perturbat de urșii care încercau să îşi găsească o pradă uşoară, locul fiind însă deschis, şansele acestora erau destul de slabe. Tot legenda spune că într-o noapte întunecoasă, cu o ploaie năprasnică, ursul și-a încearcat din nou norocul. Caii stăteau adunați grămadă, speriați de tunetele zgomotoase și de fulgerele care brăzdau cerul. Luați prin surprindere de atacul ursului, în speranța că vor scăpa, din cauza întunericului au apucat într-o direcție greșită și au căzut cu toții în râpa cascadei, pierzându-și viața. Evenimentul petrecut în acea noapte a rămas în memoria comunității; astfel locurile au căpătat nume: masivul e cunoscut ca Muntele Cailor; circul glaciar, Podul Cailor; pârâiașul, Izvorul Cailor; iar prăvălirea apei, Cascada Cailor.

Stațiunea turistică Borşa 

Cascada Cailor se află în apropierea stațiunii turistice Borşa, în arealul rezervației naturale Piatra Rea, arie protejată de interes național inclusă în Parcului Național Munții Rodnei.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *