Meniu

luni, 9 octombrie 2017

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari este situată în Munții Făgăraș, pe unul din vârfurile care domină Cheile Argeșului, lângă localitatea Arefu, la câțiva kilometri de barajul și lacul de la Vidraru. Aceasta datează din secolul al XIV-lea, din timpul fondatorului și primului domn al Țării Românești, Negru Vodă.

Cetatea Poenari

Construită inițial cu un singur turn; construcția a fost remodificată pentru a putea fi folosită ca refugiu și punct de observație de către Vlad Țepeș. Astfel, la vechea structură se adaugă cinci turnuri de control (4 rotunde și unul prismatic), ziduri de apărare și câteva dependințe. În „Letopiseţul Cantacuzinesc” se spune că cetatea a fost extinsă şi consolidată din porunca lui Vlad Tepeş, care a dorit să-i pedepsească pe boieri: „pe toţi i-a dus la Poenari şi au lucrat la cetate până li s-au spart hainele dupre ei”. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor.


Conform tradiției, se zice că Vlad Ţepeş, fiind urmărit de turci, a scăpat de aceștia refugiindu-se în cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers (cu faţa în spate), derutându-şi astfel urmăritorii. Astăzi, Cetatea Poenari, este un important obiectiv turistic aflat pe lista monumentelor istorice.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *