Meniu

miercuri, 11 octombrie 2017

Lacul Bâlea

Lacul Bâlea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2040 m. într-o zonă mirifică (morene, terase, văi carstice) din inima Munților Făgăraș. În anul 1932, întreg arealul, lacul și împrejmuirile (circa 180 ha), a fost declarat rezervație naturală cu numele de Valea Bâlii. Zona este străbătută de drumul național DN7C, Transfăgărășan, care leagă satul Bascov (Argeș) de Cârțișoara (Sibiu).

Lacul Bâlea și Cabana Bâlea-Lac

Pe malul lacului se află Cabana Bâlea-Lac, cea mai frumoasă cabană semilacustră din Carpaţii României. Cabana, o construcție simplă din piatră, cu o singură încăpere, a fost construită în anul 1904 de către Asociația Carpatină Transilvană (Siebenburgischer Karpathenverein). De-a lungul vremii aceasta suferă mai multe transformări; astfel: în 1914 rezistă conflictelor primului razboi mondial, iar în anul 1937 i se adaugă încă o clădire din lemn.
Între 1948-1949 se execută lucrări ample de refacere și extindre a cabanei, noua construcție mărindu-și capacitatea de cazare pe timp de vară la 150 persoane. În urma unui incendiu devastator produs în anul 1995, cabana a fost distrusă în totalitate, reconstrucția acesteia începând cinci ani mai târziu.

Valea Bâlii și Transfăgărășanul

Munții Făgăraș în general, lacul și cascada Bâlea, Transfăgărășanul și valea Bâlii în special, dar și flora spontană și fauna sălbatică a locului; atrag anual zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *