Meniu

joi, 9 noiembrie 2017

Lacul Zătonul Mic

Zătonul Mic este un lac de origine carstică aflat în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Ponoarele, în Oltenia. Acesta aparține ariei naturale Complexul carstic de la Ponoarele.

Lacul Zătonul Mic

Lacul Zătonul Mic, cunoscut şi sub denumirea de „Tăul fără fund”, își mărește volumul atunci când apele adunate din precipitaţiile abundente sunt deversate în Peştera Ponoarele. Aceasta, la rândul ei, umple cu apă Lacul Zătonul Mare, iar cealaltă parte a apelor este filtrată printr-un sorb ce se află în partea de mijloc a pâlniei şi sunt trimise în galeriile Peşterii Bulba, iar de aici în Zătonul Mic.

Câmpul de lapiezuri

Lacul Zătonul Mic este inclus în rezervația naturală Complexului carstic de la Ponoarele, o zonă deluroasă (constituită din șisturi cristaline și calcare jurasice) în arealul căreia sunt întâlnite formațiuni geologice rare (Podul lui Dumnezeu), doline, lapiezuri (Câmpul de Lapiezuri), văi, cheiuri, lacuri (Zătonul Mic și Zătonul Mare), peșteri (Peștera Ponoarele, Peștera Bulba), păduri și pajiști ce adăpostesc o mare varietate de faună și floră specifică podișului mehedințean.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *