Meniu

duminică, 17 septembrie 2017

Mănăstirea Ciolanu

Mănăstirea Ciolanu este un așezământ monahal aflat pe versantul sudic al dealului Ciolanu din satul Măgura, județul Buzău. Mănăstirea datează de la sfârșitul secolulului al XVI-lea.

Mănăstirea Ciolanu

Conform tradiției, mănăstirea a fost ctitorită în 1590 de Doamna Neaga, soția domnitorului Mihai Turcitul, însă alte documente ale vremii îi indică drept ctitori pe boierii Dumitru Ciolanu din Transilvania și pe Radu și Dragomir Sorescu din Vernești, la anul 1568.

Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a mănăstirii Ciolanu

Biserica nouă a fost construită în 1828 și poartă hramul ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Aceasta adăpostește mai multe icoane realizate în 1886 de pictorul Gheorghe Tattarescu, pionier al neoclasicismului în pictura românească, nepot al lui Nicolae Teodorescu Pitarul, conducătorul școlii de pictură de la Buzău. Mănăstirea Ciolanu se află pe lista monumentelor istorice din România.

Tabăra de sculptură Măgura

În imediata apropiere a mănăstirii se află Tabăra de sculptură de la Măgura, înființată la inițiativa sculptorului Gheorghe Coman, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *