Meniu

sâmbătă, 7 octombrie 2017

Muzeul Satului Nord Dobrogean de la Enisala

Muzeul Satului Nord Dobrogean se află în centrul satului Enisala din județul Tulcea, la 6 km. distanță față de oraşul Babadag. Muzeul oglindește chintesența unei gospodării tradiționale țărănești de la începutul secolului al XX-lea.

Muzeul Satului Nord Dobrogean de la Enisala, județul Tulcea

Ansamblul arhitectural cuprinde: casa cu chiler (o încăpere pe post de cămară, aflată în spatele casei) şi câteva din anexele tipice pentru o gospodărie din această zonă: bucătăria şi cuptorul de vară, grajdul pentru animale, porumbarul, şoproanele și fântâna. Casa a fost construită după un plan dreptunghiular, respectând linia arhitecturală a caselor tradiţionale dobrogene, cu o tindă centrală încadrată de două odăi și o prispă ce înconjoară fațada și cele două laturi. Anexele gospodăreşti adăpostesc mai multe exponate; printre care: unelte agricole și instrumentar pentru industria casnică textilă, ustensile de pescuit, harnașamente, căruţe pictate în stil dobrogean și scule de dogărit, fierărit, albinărit și olărit.

Interior

Interioarele amenajate (cu masă, pat, laviță, sobă, icoane și șterguri) scot în evidență atât bogăţia locului cât şi frumuseţea mobilierului și ţesăturilor tradiţionale specifice acelor vremuri.

Cetatea medievală Enisala

În apropierea satului, pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim și Babadag, se află Cetatea Enisala, fortăreață medievală aflată pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *