Meniu

duminică, 26 noiembrie 2017

Biserica Neagră

Biserica Neagră, unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, este biserica comunității evanghelice luterane din Brașov. Clădirea datată din secolele XIV-XV a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înnegrit și a primit numele actual.

Biserica Neagră din Brașov

Lucrările de construcție la lăcașul de rugăciune au început în anul 1383, acesta fiind ridicat pe locul unei vechi biserici romanice de secolul XIII. Invazia turcilor din 1421 a întrerupt lucrările, urmând a fi continuate mai târziu și finalizate de-abia în 1477. În 1499 biserica primește o orgă nouă, iar în 1514, cu prilejul unor lucrări efectuate la turn, bisericii i s-au adăugat clopotele și ceasul.

Turnul bisericii

De-a lungul timpului biserica a fost afectată de multe cutremure astfel încât, la jumătatea secolului al XVII-lea, a fost nevoie de lucrări ample de restaurare. Marele incendiu din 1689 ce a pârjolit urbea, a cuprins și biserica, distrugând acoperișul și mobilierul din interior, lăsând, din frumusețea edificiului, o ruină înnegrită de fum. În urma acelui eveniment nedorit lăcașul de cult a primit numele de Biserica Neagră. După Primul Război Mondial, galeria pentru orgă a fost extinsă și s-a consolidat bolta corului. Mai târziu au fost refăcute și fialele contraforturilor din cor. Biserica Neagră, cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei (89 de metri lungime și 38 de metri lățime) se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *